eNet System
O nás Řešení Technologie Support Reference

Novinky

Nová verze Kerio WinRoute Firewallu podporuje řešení SSL VPN bez speciální klientské aplikace

Kerio, Plzeň (23.6.2005), uvádí na trh Kerio WinRoute Firewall 6.1, novou verzi svého klíčového produktu pro zabezpečení sítí, s robustním řešením Clientless SSL VPN a transparentní podporou služby Active Directory.

Nové integrované řešení Clientless SSL VPN umožňuje vzdáleným a mobilním pracovníkům připojovat se k interním souborovým serverům firmy pouze prostřednictvím internetového prohlížeče. Uživatelé mohou v prohlížeči procházet adresáře souborů, ukládat a stahovat soubory a vytvářet adresáře. Kerio WinRoute Firewall 6.1 dále obsahuje vestavěný antivir McAfee, který prověřuje všechny přenášené soubory na přítomnost virů. Na rozdíl od konkurenčních produktů obsahuje Kerio WinRoute Firewall 6.1 řešení VPN již ve standardní verzi, nejsou tedy třeba žádné další investice do licencí.

Přehled novinek v Kerio WinRoute Firewallu 6.1:
- Clientless SSL VPN: Integrované řešení SSL VPN bez specializované klientské aplikace umožňuje firmám poskytovat bezpečný vzdálený přístup k souborům pouze prostřednictvím internetového prohlížeče. Uživatelé mohou procházet adresář souborů, ukládat a stahovat soubory a vytvářet adresáře. Zabudovaný antivir McAfee navíc prověřuje všechny přenášené soubory na přítomnost virů.
- Transparentní podpora služby Active Directory: Lokální databáze uživatelů již není třeba, protože je možné ověřovat totožnost všech uživatelů proti centralizované databázi Active Directory. Výrazně se tak zjednodušuje správa uživatelů.

Základní vlastnosti:
- Firewall: Kerio WinRoute Firewall, certifikovaný laboratořemi ICSA v kategorii podnikových firewallů, poskytuje ochranu pro podnikové sítě.
- Integrovaný VPN klient a server založený na SSL: Jednoduchý a zároven silný VPN klient pro Windows poskytuje vzdáleným zaměstnancům plnohodnotný přístup k virtuální privátní síti.
- Blokování přístupu k webovým stránkám: S přibližně 60 kategoriemi webového obsahu může Kerio WinRoute Firewall omezovat, které webové servery si zaměstnanci mohou prohlížet a které nikoliv.
- Antivirová ochrana: Kerio WinRoute Firewall s integrovanou technologií McAfee Antivirus funguje jako antivirová brána, která prověřuje provoz protokoly SMTP, POP3, HTTP a FTP.

Zdroj Kerio